Beszámoló az elnökségi ülésről

Kedves Kollégák,

az alábbiakban röviden beszámolok a tegnapi elnökségi ülésünkön hozott döntésekről.

1. 2022. évi közgyűlés, 2021. év szakmai és pénzügyi beszámolója
Elkészült a tavalyi év szakmai beszámolója, a könyvelőnk februárban elkészíti a 2021. év mérlegét.
Várhatóan már márciusban megtartjuk a közgyűlést, a dátumot és a helyszínt hamarosan közzétesszük.
Mivel székhelyet kell változtatnunk, ez pedig alapszabály-módosítást igényel, az új székhelyről is szavazunk majd a közgyűlésen.

2. Fórum
Még a közgyűlést megelőzően beszámolunk a tavalyi év eredményeiről és az idei tervekről, hogy a közgyűlés már a fórumon megtárgyalt, elfogadott döntéseket szentesítse. A fórum online zajlik majd, ennek időpontjáról is megy hamarosan az értesítés.

3. Zoom-előfizetés
A MEGY és a Fordítóház Alapítvány közös fizetős zoom-accountot működtet, de nem használjuk ki, bőven vannak szabad idősávok. Ezért úgy döntöttünk, hogy rendelkezésére bocsátjuk mindenkinek, aki használni szeretné. Hetényi Zsuzsa adminisztrálja ezt. Azok a kollégák, akik hosszabb lélegzetű szakmai megbeszélésre, szemináriumra szeretnék igénybe venni a korlátlan zoom hozzáférést, kérjük, hogy neki írjanak: hetenyiz@gmail.com
Az emailben röviden írjátok meg neki, milyen célra kéritek a zoomot, és pontosan mikor. A korlátlan zoomhoz természetesen ingyen biztosítjuk a hozzáférést, de adományokat erre a célra is szívesen fogadunk, ezzel is csökkentjük a fizetős zoommal kapcsolatos kiadásainkat.

4. Ha már a pénz: az egyesület finanszírozása
Az elnökség döntött arról, hogy új alapokra helyezi az egyesület finanszírozását.
Négy pillér van:
  1. Tagdíjak. Itt szeretnénk nagyon-nagyon szépen megköszönni nektek, hogy néhány nap alatt ilyen sokan befizettétek az idei tagdíjat. A támogatói tagdíjakat külön köszönjük, rengeteget jelent nekünk, és ez nemcsak forintban értendő!
  2. Céges támogatások. Célzottan keresünk cégeket, hogy nagyobb (inkább hat- mint hétszámjegyű nagyságrendre gondoljatok) összegekkel támogassák a programjainkat. Az első fecske már meg is érkezett. 🙂
  3. Magánszemélyek mikroadományai. Hamarosan adománygyűjtő kampányba kezdünk az AdjukÖssze felületén, ehhez a ti aktív segítségeteket is kérjük majd. Részletek később.
  4. Az SZJA 1%-a. A 2021-es évi 1%-ból úgy futott be az egyesület számlájára szabad szemmel látható összeg, hogy lényegében nem folytattunk kampányt. Ez arra bátorít minket, hogy igenis van értelme kampányolni az 1%-okért is.
  5. Ezzel kapcsolatban is hamarosan külön levelet írunk nektek.
Nádori Lídia
Magyar Műfordítók Egyesülete